Teknokent ve Vakfın Bilimsel Oyuncak İşbirliği

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı ve Teknokent arasında Bilimsel Oyuncak işbirliği yapıldı. Vakfımız Genel Sekreteri Sayın Doç. Dr. Ahmet ALİM ve C.Ü. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın, Yrd. Doç. Dr. Sebahattin KARTAL bir araya gelerek çocuk yaştan itibaren üniversiteye kadar olan aralıkta eğitime destek amaçlı üretilen, Bilimsel ve Deneysel Oyuncakların işbirliği görüşmesini yaptı.

Oyuncakların üretimini C.Ü. Teknokentte yapan, Doç. Dr. Sebahattin KARTAL, “Amacımız çocukların zorlandıkları konuları bilimsel oyuncaklarla, bilimsel materyaller geliştirerek daha anlaşılır bir hale getirmek. Çocuklarımız matematik ve fen bilimlerini öğrenemiyorlar ve bu nedenle ulusal sınavlarda çocuklarımızın başarısız olduğunu görüyoruz. Biz bu başarısızlığı erkenden, çocukluk döneminden önlemek istedik. Ve geliştirdiğimiz bilimsel oyuncaklarla da, ders materyalleri ve deney setleriyle bu problemleri ortadan kaldıracağımızı düşünüyoruz dedi.

Genel Sekreterimiz Sayın Doç. Dr. Ahmet ALİM, eğitime desteğin ve hizmetin Vakfımızın kuruluş amacı olduğunu ve bu amaç doğrultusunda, çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini belirtirken, Sayın Kartal’ın ürettiği ve eğitime desteğinin büyük olacağına inandıkları bu oyuncakların tanıtılması ve ulaşılabilir olması için Vakıf olarak ellerinden gelen tüm gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Ardından, Sayın ALİM ve Sayın KARTAL işbirliği için el sıkışarak çalışmalara bir an önce başlayacaklarını belirtirken, bu görüşme ve işbirliğinden, çok memnun olduklarını söyledi.

040220161727087336905_2

22 Kasım 2016